Morebeer.nl
       

 Click here for English


PERS BERICHT
(Zaterdag 23 februari, 2019)

Nieuwe Bierprijs, de Bier Arend,
overhandigd aan Snab Bierbrouwers

Amsterdam 22 februari – Horecaondernemer en bieroloog Peter van der Arend heeft een nieuwe bierprijs in het leven geroepen: de Bier Arend. Een onderscheiding die een bedrijf of een persoon eert vanwege diens bijdrage aan de bierwereld.

De eerste Bier Arend is vrijdag 22 februari 2019 uitgereikt aan SNAB Bierbrouwers. Dat gebeurde in het Paleis van de Weemoed in Amsterdam, waar Peter van der Arend zijn 50 e verjaardag vierde.

SNAB bierbrouwers is opgericht op 24 januari 1991. Hun missie is ‘het promoten van de  biercultuur in het algemeen en van alternatieven in het bijzonder’. SNAB ontvangt deze prijs in het bijzonder voor een van hun bieren, de SNAB Pale Ale.

Dit bier was ten tijde van zijn introductie uniek in Europa, geïnspireerd door de hoppige en aromatische bieren van de Amerikaanse westkust. Zeker voor die tijd, het jaar 2000, een complex bier, rijk van geur en smaak, goed doordrinkbaar en dorstlessend. De gist komt uit Oregon, de Cascade en Amarillo hop uit de Yakima Vallei in Washington. Om het uitgesproken hopkarakter verder te verfijnen en te benadrukken wordt dry-hopping toegepast. ‘Een klassieker in Europa!’.

Ere Bier Arend

SNAB Bierbrouwers verdient daarom volgens de jury* de eerste Bier Arend. Op de feestelijke avond werd ook nog eenmalig een Ere Bier Arend uitgereikt. Deze werd door Peter van der Arend overhandigd aan zijn ouders, Peter sr en Loes van der Arend. ‘Zonder hen had Morebeer (vier cafés en Morebeer Brewing) nooit bestaan. ‘Zij geloofden in mij als ondernemer en gaven mij de kans om mijn droom waar te maken’, aldus Peter van der Arend.

 *De Bier Arend wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt en Peter van der Arend en zijn team zullen telkens de jury vormen.